Blogg

Kaffe & Tårta i trädgården

Kaffe & Tårta i trädgården

Nu är trädgården invigd. Vilket härligt kalas det blev. Solen sken, gäster i massor, goda samtal här och där i trädgården, sång och musik av Maria Lekardahl, goda tårtor, bullar och kakor, ja vad kan man mer önska. Jag är så glad, stolt och nöjd. Tack alla gäster, team CÖ, Sven-Gunnar Lindgren som byggt altanen, Lars Angergård som byggt staketet, Mats Kennerberg som grävt och dränerat hela förra sommaren och såklart mästarnas mästare Robert Persson Östlund som sett till att hela trädgårdsprojektet gick i land med planering, beställningar, organisering och design 🙂

Här kommer lite bilder av förvandlingen

Staket klart

 

 

 

Vi började redan 2013 med att göra iordning staketet. Det var helruttet och vi hade knutit fast det i äppleträdet så det inte skulle rasa över cyklister och gångare.

Nästa år var det dags att ta tag i trädgården, den hade inte fått någon omvårdnad på flera år och höll på att förfalla helt. Dags för total trädgårdsmakeover 🙂

Sommaren 2014

Vi tog omhand de fina växterna som fanns gömda bland brännässlor och annat ogräs. Allt annat grävdes bort och vi dränerade utefter fasaden. Plattorna vi valde var tunga rackare, 90kg/st, så det blev rejält med styrketräningen.

Trädgård 2

Vi hade en ”byggfikaplats” i hörnet av trädgården. Då upptäckte vi vilken härlig plats det var så…när vi ändå håller på… så ritade vi om lite, beställde mer plattor och vips fick vi en underbar uteplats med skön skugga av grannens äppleträd och den andra grannen bjuder på dignande vinrankor. Känslan blev minst sagt exotisk.

Dags för grönska i trädgården. Vi valde tujor som häck och avgränsning av den tilltänkta altanen. Sen skulle vi ha en halvmåneformad rabatt som ligger precis i blickfånget inifrån genom det stora fönstret.

Alla familjemedlemmar drog sitt strå till stacken, mycket vatten behövdes till de nyplanterade växterna, för sommaren 2014 var solig och varm.

Trädgård 4

Sommaren 2015

Det var ett projekt kvar i trädgården och det var altanen. Sven-Gunnar på Berget Bygg såg till att den kom på plats.

Trädgård 5Ja, det såklart hade ju dykt upp en hel del ogräs så det blev en helg att ta bort det och organisera rabatten.

Nu är trädgården i ORDNING och sånt gillar vi på CÖ Redovisning.

Trädgård 6Trädgård 7

Så stod vår trädgård färdig och vi är så nöjda med resultatet. Dags för invigning.

Vi bjöd till Kaffe och tårta i trädgården!

Kaffe o tårta 1

Det var många härliga möten, samtal och skratt runt om i trädgården. Å så musiken som en skön bakgrund till hela kalaset. Å solen sken! Vad kan man mer önska?Kaffe o tårta 2

Jag njöt i fulla drag av alla människor som kom, fikade, skrattade och umgicks under hela eftermiddagen. Det är verkligen lycka och en smak av det goda i livet – möten med människor!

Tusen tack till er alla som kom och gjorde Kaffekalaset till en oförglömlig dag! Kaffe o tårta 3

 

 

0